CV Ortwin Lowyck

ortwin lowyck

Ortwin Lowyck (Kapellen, Antwerpen) is geboren te Oostende in 1990. Hij behaalde in 2015 zijn diploma Master in de Muziek (barokviool) met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut bij Makoto Akatsu. Hier behaalde hij tevens een jaar eerder een diploma Master in de Muziek (viool) bij Elisa Kawaguti. Hij volgde les bij docenten als Sigiswald Kuijken, Kris Verhelst, Erik Van Nevel, Peter van Heyghen, Bart Coen, Bart Jacobs, Frank Theuns en Bart Naessens.
Als barokviolist is Ortwin zeer actief in verschillende orkesten en ensembles in Europa. Hij trad onder meer op met La Petite Bande, Les Muffatti, Il Fondamento, Accademia Amsterdam, Mannheimer Hoffkapelle, Currende, Ensemble Apotheosis, le Concert d’Anvers en het Millenium Orchestra. Hierbij bespeelt hij niet alleen de viool maar ook altviool en viola d’amore. Hij was al te gast op vele oude muziek festivals in Europa waaronder: Festival Oude Muziek Utrecht, Laus Polyphoniae in Antwerpen en het Haydn Festival te Brühl.
Ortwin is vast lid van het Hildebrandt Consort en stichtend lid van ensemble Musae Jovis dat in oktober 2016 haar eerste cd uitbracht.