CV Marjolein Koning

IMG_9577 (2)

Naast een actief concerterend leven als barokhoboïste, heeft Marjolein reeds een carrière als moderne speler.

Zij begon met (modern)hobospelen toen zij 10 jaar oud was. Na het gymnasium studeerde zij aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Jan Spronk (de toenmalige solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest) . Ook volgde zij zomercursussen en privélessen bij Omar Zoboli (te Bazel).

Zij studeerde voor haar uitvoerend musicusdiploma met onderscheiding af. Het jaar daaraan voorafgaand was zij nog finaliste bij het proefspel van het KCO. Mede door dit proefspel speelde zij regelmatig met dat orkest mee o.l.v. dirigenten als B. Haitink, R. Chailly, Z. Meta, N. Harnoncourt etc.

Na een paar jaar als veel gevraagd freelancer te hebben gespeeld in vrijwel alle orkesten van Nederland, won zij in 2001 de auditie bij het Radio Kamerorkest, dat toen onder leiding van Frans Bruggen stond. Het was als een droom die uitkwam: spelen met alle grootheden uit de barokwereld: Ton Koopman, Philippe Herreweghe, sir Elliot Gardener, Andrew Manze, Jos van Immerseel, Roy Goodman, Paul Goodwin en vele anderen.

Geïnspireerd door al deze geweldige musici, heeft het verlangen ook barokhobo te spelen, postgevat. Meer dan twee jaar geleden is Marjolein dan ook begonnen met de barokhobostudie. Zij heeft les bij Frank de Bruine en volgt met regelmaat ook masterclasses bij Alfredo Bernardini en Josep Domenech. Ook kreeg zij kamermuzieklessen van Lars Ulrich Mortensen, Richard Egarr, Marten Root en Menno van Delft.