CV Madoka Nakamaru

Makoda

Madoka Nakamaru werd geboren in Japan in 1981 in een muziek-minnende familie met een brede interesse die van klassieke muziek tot Rock’n Roll strekte.

Op de prille leeftijd van drie jaar kreeg zij haar eerste vioollessen van Professor Eiichi Shirai. Madoka raakte meteen verknocht aan de viool en vormde een duo met haar zus aan de piano. Reeds van jongs af aan speelde zij ook in orkesten en ontwikkelde er een grote liefde en interesse voor het gehele spectrum aan instrumenten.

In 2004 behaalde Madoka het diploma viool aan de University of Arts and Music in Tokyo.

Daarna spitste zij zich vooral toe op barokviool met professor Natsumi Wakamatsu. Al snel werd Madoka gevraagd door vooraanstaande barokorkesten in Japan: Bach Collegium Japan, Orchestra Libera Classica etc.

In 2006 behaalde ze een diploma Barokviool en maakte haar thesis over de befaamde 17-eeuwse violist en componist H.I.F. Biber. Datzelfde jaar oogstte zij groot succes met haar vertolking van Mendelssohn’s vioolconcerto met het Leipzig Chamber orchestra op moderne viool.

Haar diepe interesse voor barokmuziek bracht haar naar België om onder de leiding van Prof. Sigiswald Kuijken en Mira Glodeanu te komen studeren. Hiervoor kreeg zij studiebeurzen van zowel Japan als België. In 2009 behaalde Madoka haar einddiploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Madoka is momenteel zeer actief als freelance violiste bij talloze orkesten door heel Europa en in Japan. (LinGon, Hildebrandt consort, WOLF, Ensemble Vendetta, Les Muffatti, Les Agrémens, Il Gardelino, Il Fondamento, Currende, Orchestra van Wassenaer, Bach Concentus, Red Herring, Ensemble Apotheosis, Bach Plus etc….)