CV JON OLABERRIA

Jon Olaberria 0

Jon Olaberria, geboren in Vitoria-Gasteiz in 1984, behaalde zijn bachelordiploma in moderne hobo aan het Musikene te San Sebastian bij Juan Manuel Lumbreras, en vervolgde zijn studies in Frankrijk bij Jacky Morel, Yves Poucel, Olivier Doise en Hélène Devilleneuve. Hij ontdekte de barokhobo dankzij verschillende zomercursussen bij Alfredo Bernardini en besloot zich hierin te specialiseren bij Michel Henry aan het CNSMDP te Parijs, waar hij zijn masterdiploma in 2011 behaalde. Dankzij een Erasmus-uitwisselingsbeurs naar het Koninklijk Conservatorium Brussel, studeerde hij vier maanden bij Paul Dombrecht.

Jon Olaberria was geselecteerd om deel te nemen aan het OFJ Baroque onder leiding van Paul Agnew, het Britten-Pears Barokorkest onder leiding van Richard Egarr en het Ambronay-orkest; onder leiding van zowel Sigiswald Kuijken en Leonardo García Alarcon.

Momenteel speelt hij met orkesten als Les Talens Lyriques, Pygmalion, Le Concert de la Loge, MusicAeterna, Concerto Köln, Helsinki Baroque Orchestra en met verschillende kamermuziekensembles waaronder Il Delirio Fantastico en Diderot.