CV Els de Jonghe

Els de Jonghe

Gediplomeerd aan de conservatoria van Brussel en Mons voor altviool en kamermuziek bij o.a. Ervin Schiffer, Yves Cortvrint, Jean-François Chamberlan, Benoît Douchy en Guy Van Waas. Vervolgens specialiseert Els zich in de oude muziek bij Sara Kuijken en Benoît Douchy. Zij verleent haar medewerking aan zowel symfonische, kamer- als strijkorkesten zoals The Hillock String Ensemble, Camerata Con Corde en L’Orchestre de Chambre de Waterloo. Vandaag legt zij zich vooral toe op kamermuziek en barokmuziek.

Els is stichtend lid van het Omega strijkkwartet, lid van het Ensemble Cantilena en van het Ensemble Danzi, waar zij samen met cellist Nicolas Deletaille en fluitiste Carmen Soto, de historische uitvoeringspraktijk centraal stelt. Zij maakte concertreizen naar o.a. de Verenigde Staten, Rusland en Italië en werkte mee aan verschillende cd-opnamen van o.a. werken van haar vader, Marcel De Jonghe.

Naast haar activiteiten als muzikant is Els actief in het onderwijs door haar interesse in de pedagogie in multiculturele context. Els behaalt bachelordiploma’s in de sociale agogiek en in de lerarenopleiding en specialiseert zich in zorgverbreding en taalbeleid. Zij is zorgcoördinator en leerkracht muzikale opvoeding in het Brusselse multiculturele dagonderwijs waarbij zij probeert de drempel naar het muziekonderwijs voor haar leerlingen te verlagen en een brede culturele bagage mee te geven opdat elke leerling gelijke kansen krijgt en de participatie aan de maatschappij vergroot.