CV Beniamino Paganini

Beniamino Paganini (°1994) is een gepassioneerde traversospeler, renaissance fluitist, klavecinist, ensemble leider en jonge, oude muziek specialist. Verder speelt hij ook barokorgel en blokfluit. Hij ontving zijn masterdiploma’s voor traverso (2016) en klavecimbel (2017) met grote onderscheiding en bouwt momenteel zijn internationale carrière als professionele artiest verder uit.

Beniamino heeft al van jongs af aan een passie voor oude muziek. Op 16-jarige leeftijd startte hij aan beide Koninklijke Conservatoria van Brussel, later aan de conservatoria van Leuven en Den Haag. Hij studeerde traverso bij Barthold Kuijken, Frank Theuns en Jan De Winne, renaissance fluit bij Kate Clark en Patrick Beuckels, en klavecimbel bij Frédérick Haas, Fabio Bonizzoni, Patrick Ayrton en Kris Verhelst. Hij nam deel aan masterclasses met Nicolas Achten, Marten Root, Karl Kaiser en vele anderen. Momenteel verfijnt hij zijn vaardigheden in ensemble leiding met de Maestro al Cembalo opleiding in Den Haag, en werkt hij zijn bachelor studie Musicologie aan de universiteit van Leuven af.

Hij ontving meerdere eerste prijzen, en bereikte met traverso de halve finales van de gerenomeerde Internationale Wedstrijd Musica Antiqua Brugge als 19-jarige (2014) en van de Internationale Telemann Wedstrijd (2015).

Beniamino is de artistieke leider van Musica Gloria en treedt op met verschillende ensembles, zoals Il Gardellino (Jan De Winne en Marcel Ponseele), Scherzi Musicali (Nicolas Achten), La Chapelle Harmonique (Valentin Tournet) en Concert Royal Köln.

www.beniaminopaganini.com