CV Bart Cypers

Bart Kuipers

Bart Cypers studeerde (moderne) hoorn aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Luc Bergé en aan het Conservatoire de Genève bij Bruno Schneider en klassieke- en barokhoorn aan het Conservatoire Royal de Bruxelles bij Jean-Pierre Dassonville.

Hij is een oud-lid van het European Union Youth Orchestra en is sinds 2012 aangesteld als eerste solist bij het orkest van de Vlaamse Opera (‘Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen’). Verder is hij freelance te horen als eerste solist bij orkesten als het Symfonieorkest van Vlaanderen, Brussels Philharmonic, het Orchestre Philharmonique de Liège, het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg en Rotterdam Sinfonia.

Daarnaast wordt hij regelmatig uitgenodigd door gerenommeerde barokensembles als B’Rock, Collegium Vocale Gent, Il Fondamento, La Petite Bande, Ensemble Caprice en Les Muffatti. Hij is stichtend lid van het Ensemble Wolf, een kamermuziekensemble dat op historische instrumenten speelt, en van het Eburon kwintet, waarmee hij in 2012 de eerste prijs behaalde op het Concours International de Musique de Chambre de Lyon.